De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

Op deze pagina vertelt Marian van Stichting Klein Geluk over haar opvang.

 Stichting Klein Geluk te Zetten (Gelderland)
- cavia-opvang
- vakantie-opvang
- financiële adoptie


Stichting Klein Geluk is een opvang in het leven geroepen om knaagdieren en konijnen die in een noodsituatie verkeren of niet meer gewenst zijn de helpende hand bieden. De Stichting biedt dus niet alleen opvang voor cavia’s, maar ook voor konijnen, hamsters, ratten, muizen, degoes, gerbils en chinchilla’s.

De Stichting vangt dieren op die om wat voor reden dan ook niet meer gewenst zijn, gedumpte/gevonden dieren en helpt andere dierenasielen die kampen met ruimtegebrek.
Ook dieren die ten gevolge van een ontruiming of huisuitzetting geen onderdak meer hebben, kunnen na overleg bij ons terecht.

Wanneer u een dier wilt afstaan vragen wij u een afstandverklaring te tekenen en het betalen van een eenmalig bedrag voor voer en verzorging.

De dieren krijgen ruime leefruimtes met optimale verzorging.
Alle binnendieren wonen in een kamer die speciaal voor ze is ingericht en in de achtertuin zijn hokken geplaatst waar  buitendieren kunnen wonen. Alle dieren worden zo veel mogelijk herplaatst en de nieuwe eigenaar wordt goed geďnformeerd over verzorging, ziektes, entingen enz.

Voor dieren waarvoor, wegens ziekte, ouderdom en andere ongemakken, geen nieuw plekje meer gevonden kan worden en die dus niet te herplaatsen zijn is hier een eigen plek waar ze mogen blijven wonen tot de dood. Deze dieren kan men financieel adopteren. U bent dan pleegouder.


Er staat een dierenarts ter beschikking, gespecialiseerd in konijnen en knaagdieren zodat medische verzorging gegarandeerd is.
Alle mannelijke dieren worden, waar mogelijk, gecastreerd zodat nieuwe aanwas zoveel mogelijk wordt beperkt en zodat deze dieren ook niet meer in verkeerde handen (lees: broodfok) kunnen vallen.


Stichting Klein Geluk is niet alleen een opvang voor dieren in nood, maar ook een pension. Wij bieden onderdak aan uw knaagdier of konijn tijdens uw vakantie of weekendje weg.Wilt u foto’s zien van de dieren die momenteel bij ons verblijven of wilt u nog meer informatie over onze Stichting, dan verwijzen wij u naar onze site www.stichtingkleingeluk.nl. 

top      home