De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
De Gileon Cavia is gesponsored door Drogisterij Hermanusje van Alles, Vitamin Advice Shop, Faunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie, Stichting Pup in Nood en De Grote Cavia.

De Gileon Cavia is in 2010 gewonnen door cavia-opvang Knaag & Ko!
Van harte gefeliciteerd!
Meer over De Gileon Cavia lees je op de pagina's
Gileons verhaal en De Gileon Cavia. kun je zijn verhaal lezen.

 

De Gileon Cavia in 2010

Dit jaar werd De Gileon Cavia voor het eerst gehouden. Ik had geen idee of er animo zou zijn onder de opvangen, maar ze reageerden enthousiast en er waren maar liefst 17 cavia-opvangen die mee wilden doen.
Toen was het nog de vraag of er wel mensen zouden zijn die op de poll zouden stemmen. Nu, die waren er want maar liefst 1802 mensen stemden!
De top-vijf varieerde in de eerste paar dagen nog wat, maar daarna stond
Knaag & Ko aan kop en die plek hebben ze steeds behouden.
Knaag & Ko vangt al jarenlang cavia's op, maar ook anderen knaagdieren en konijnen zijn welkom bij hen. Ieder jaar komen er zo'n 100 cavia's binnen. Die zijn vaak ziek en verwaarloosd. Ze blijven net zo lang bij Knaag & Ko tot ze weer hersteld zijn en naar een nieuw baasje kunnen.top
De Gileon Cavia 2010 bestaat uit:
- De Gileon Cavia; een beeld, gemodelleerd naar de echte Gileon.
- Een verwenpakket voor de eigenaar/bestuurder van de opvang van De Grote Cavia.
- Een winkelpakket van Drogisterij Hermanusje van Alles.
- Een vitaminen/mineralenpakket voor cavia's van de Vitamin Advice Shop.
- Een dierenpakket van Faunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie.
- Een jaarabbonnement op Puppievriendje, het blad van Stichting Pup in Nood.
- Een (jaar/halfjaar/driemaands)abbonnement op één van de volgende bladen:
Dierenpraktijken, Hart voor Dieren, Computer Idee, Elsevier, Vriendin, HP/De Tijd, Viva, GezondNU, Tips & Trucs (computer), Elle, Esta, Vakantiekriebels & Vrije Tijd of Santé.
- 112 euro voor de opvang.

top
De Poedelprijs

De Poedelprijs is een idee van Frida. Ze vond het zo zielig voor al die opvangen die niet zo hoog stonden in de poll, maar ze vond het vooral zielig voor de opvang die helemaal onderaan stond. En zo was het idee voor de Poedelprijs geboren! De Poedelprijs is dit jaar een enveloppe vol met stickers, een magneetkalender, een 'Vergeet me niet'-magneet, een vrolijke cavia-ansicht en een kleurplaat.

top
De Gileon Cavia

Met Gileon begon alles!

 Naar Gileons beeltenis is met de hand een beeld van klei gemaakt. Daarna is er een mal van gemaakt en hiervan is met verhard gietgips het beeld gegoten. Daarna is het beeld goud gespoten en afgewerkt met vernis. Onderop staat 'De Gileon Cavia 2010'.


top
Drogisterij Hermanusje van Alles

Drogisterij Hermanusje van Alles heeft De Gileon Cavia gesponsored met een winkelpakket dat speciaal voor de eigenaar/bestuurder van de cavia-opvang is!
Op de foto zie je het interieur van de drogisterij. Het is een zeer bijzondere drogisterij want niet alleen hebben ze er alles wat je maar bedenken kan, ook alles uit Grootmoeders Tijd, maar ze hebben ook een museumpje. En de service is ongeevenaard!
Het pakket van Drogisterij Hermanusje van Alles bestaat uit pakken badbruistabletten in diverse geuren, stukken steenzeep (zeep die op een steen lijkt) in diverse geuren en een zuurstofcrème van Nivea.


top
Vitamin Advice ShopDe
Vitamin Advice Shop weet alles over gezondheid. Ze kunnen je alles vertellen over vitaminen en mineralen en omdat ze goede voorlichting en een juist advies zo belangrijk vinden, hebben ze alleen maargekwalificeerd personeel in dienst dat weet waar ze het over hebben! Je kan ook altijd bellen voor een advies en ze hebben een webwinkel. Ze hebben ook veel kennis in huis als het gaat om gezondheid bij dieren. Zij hebben dan ook een vitaminen en mineralen-pakket voor de cavia samengesteld!

Omdat de bodem waar ons voedsel op groeit, niet meer voldoet, ontstaat er een een tekort in de voeding.
Een bodem waar veel kunstmest op gebruikt is of een bodem die uitgeput is omdat er steeds hetzelfde gewas op groeit, kan nooit de juiste voedingsstoffen aan de planten geven - simpelweg omdat die niet meer in de bodem zitten.
Bij biologische landbouw zitten er nog wel voldoende stoffen in de bodem die dan in de planten komen. Maar dat is dan weer heel erg duur.
Voor zowel mensen als dieren is er daarom nu ConcenTrace: alle vitaminen en mineralen die we nodig hebben. Duivenmelkers gebruiken het al jaren. Tijdens wedstrijdvluchten (die erg inspannend zijn voor duiven) gaan duiven vaak naar de grond toe om mineralen te zoeken. Die hebben ze nodig om verder te kunnen. Duiven echter die ConcenTrace krijgen, hebben voldoende mineralen en gaan niet meer naar de grond toe. Ze vliegen rechtstreeks naar huis en zo winnen zij.
Het gebruik van ConcenTrace bij cavia's zorgt ervoor dat hun vacht mooier en voller is, dat ze meer energie en weerstand hebben en dat ze levendiger zijn.


top
Faunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie

Faunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie was een dierenspeciaalzaak die wist waar ze het over hadden. Bij hen kon je rustig voor advies langsgaan of bellen, want hun medewerkers waren allemaal gediplomeerd! Zij hadden een fijn pakket voor de cavia's samengesteld!Faunaland Dierenspeciaalzaak De Kanarie heeft 10 kilo caviavoer geschonken. Het caviavoer is van Deli Nature en bevat, naast het gewone hardvoer dat de cavia nodig heeft, ook erwten en grasjes.


top
Stichting Pup in Nood

Stichting Pup in Nood vangt al sinds 1994 pups en honden op. Dat is hard nodig ook, want nog steeds worden er zomaar dieren op straat gedumpt; pups met de navelstreng er nog aan, oude hondjes die niet meer kunnen eten omdat hun gebit weggerot is omdat het 'baasje' niet naar de dierenarts ging en vele andere schrijnende gevallen. Pup in Nood helpt ze allemaal en zoekt dan een goed thuis voor ze.
Pup in Nood heeft een jaarabbonnement op Puppievriendje ter beschikking gesteld!Puppievriendje is het kwartaalblad van de Stichting Pup in Nood. Want helaas zijn het niet alleen cavia's die afgedankt worden en in een opvang belanden, maar ook pups en honden.


top
De Grote Cavia

De Grote Cavia donneerde een jaarabbonnement op een tijdschrift, 112 euro en onderstaand verwenpakket.

Het pakket van De Grote Cavia bestaat uit diverse soorten doucheschuim, badparels, douchesponzen en een speciale omslahanddoek voor het haar.


top
De Vitamin Advice Shop had, behalve een prijs voor de winnaar, ook nog een leuke attentie voor al de cavia-opvangen die niet hadden gewonnen!

Proefflacons van ConcenTrace.
top
Uitreiking van De Gileon Cavia 2010

Het team van Knaag & Ko had taart gebakken en de koffie stond klaar! Op zo'n ontvangst had ik niet gerekend en ik was dan ook blij verrast!
Op de tafel staan de kado's uitgestald.Hier wordt De Gileon Cavia bekeken.Hier toon ik één van de kado's. Iedereen kreeg er een!En hier allen tezamen! In het midden staat de weegschaal. Deze wilde Knaag & Ko al heel lang omdat ze alleen een kleine weegschaal hadden waar de dieren vanaf vielen en niet rustig op konden zitten. Van het geld van De Gileon Cavia is deze weegschaal gekocht zodat voortaan alle dieren op een prettige manier gewogen kunnen worden. 

top      home