De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

De Gileon Cavia wordt eens per jaar, op 1 april, gehouden. Door middel van een stemming wordt bepaald welke drie opvangen dat jaar in de prijzen vallen.
De Gileon Cavia is geïnspireerd door Gileon; op de pagina
Gileons verhaal kun je zijn verhaal lezen. Voor De Gileon Cavia zoals hij was van 2010-2015 kun je terecht op de pagina De Gileon Cavia 2010-2015.


Waarom is er nu een nieuwe versie van De Gileon Cavia?

Bij De Gileon Cavia zoals die van 2011 tot en met 2015 werd gehouden, werd er één opvang gekozen door de stemmende caviabaasjes, die dan een aantal prijzen kreeg. Die prijzen werden door diverse sponsoren bijeengebracht (en door De Grote Cavia), maar in de loop der jaren nam de bereidwilligheid van de sponsoren af om nog langer mee te doen. Bij sommige bedrijven kwam er een nieuwe baas, die geen zin had om sponsor te zijn, bij andere bedrijven duurde het door allerlei omstandigheden heel lang, soms wel driekwart jaar, voor ze eindelijk de prijs hadden of konden geven. Daardoor duurde het ook een eeuwigheid voor ik bij de opvang langs kon gaan om de prijzen af te geven of ze op te sturen. Voorts was het zo dat de opvangen soms iets kregen waar ze niets mee konden of wat onhandig was om mee te werken, zoals hardvoer waar de cavia's niet aan gewend waren.
Omdat dat bij elkaar uiteindelijk niet meer werkte, heb ik besloten om geen sponsoren meer te vragen, maar om het gewoon zelf te doen.

En om meer opvangen ieder jaar een hart onder de riem te kunnen steken, is er besloten om ieder jaar drie opvangen te laten winnen. De winnende opvangen krijgen een verrassingspakket thuisgestuurd dat bedoeld is voor de mensen die de opvang leiden; want zij mogen ook weleens verwend worden! En ze ontvangen een geldbedrag dat ze naar eigen wens kunnen besteden aan de cavia-opvang. Zo is iedereen gelukkig!Wat is De Gileon Cavia?

De Gileon Cavia is een jaarlijkse prijs, ingesteld door Inge van De Grote Cavia. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan drie cavia-opvangen.
De prijs is ingesteld om meerdere redenen:
- Om Gileons dood niet voor niets te laten zijn.
- Om meer aandacht te vragen voor alle cavia's die verwaarloosd of mishandeld zijn.
- Om aandacht te vragen voor de cavia-opvangen die jaarlijks duizenden afgedankte en verwaarloosde cavia's opvangen - vaak zonder daar subsidie voor te krijgen.
- Om degene die de cavia-opvang leidt, een hart onder de riem te steken.
Ik wilde Gileons dood niet voor niets laten zijn en ik wilde er iets mee doen, maar ik wist niet precies wat. Toen stelde een goede vriendin voor om er een prijs aan te verbinden, en zo kwam ik op het idee van De Gileon Cavia. Met dank dus aan Frouke!

Ik heb van Gileon een schilderij laten maken. Het hangt in de woonkamer, boven de tv. Zo zie ik hem iedere dag.
Het is gemaakt door
Nel van Wijngaarden.Waar bestaat De Gileon Cavia uit?

De Gileon Cavia bestaat uit prijzen die gesponsored zijn door De Grote Cavia.Hoe valt De Gileon Cavia te winnen?

Ieder jaar wordt er op de website van De Grote Cavia vanaf 1 april een poll gehouden waarop te zien is welke cavia-opvangen meedoen. Iedereen kan stemmen op de cavia-opvang van zijn/haar keuze. De drie opvangen met de meeste stemmen winnen.
De poll loopt tot en met 18 april. Op 19 april worden dan de winnende opvangen bekend gemaakt. Deze datum is gekozen omdat dat de dag is waarop Gileon stierf.Mogen opvangen uit andere landen ook meedoen?

De Gileon Cavia is bedoeld voor cavia-opvangen in Nederland.Wat zijn de voorwaarden?

-De opvang moet toestemming hebben gegeven om opgenomen te worden in de poll.
-Alleen opvangen met een website kunnen meedoen. Een gedeelde website met meerdere opvangen mag ook.
-Alleen opvangen die cavia's opvangen kunnen meedoen. Opvangen die ook andere dieren opvangen, zoals konijnen of knaagdieren, kunnen ook meedoen. Dit gaat echter niet op als het grootste deel van de opvangers andere dieren zijn, bijvoorbeeld als er maar eens per jaar een cavia wordt opgevangen en voor de rest alleen andere dieren.
-Bij een gelijke stand wordt er door middel van blinde loting bepaald wie de winnaar is.

Hier het schilderij van dichtbij.

 

 

top      home