De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
De Gileon Cavia is gesponsored door Drogisterij Hermanusje van Alles, Vitamin Advice Shop, Faunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie, Stichting Pup in Nood, Party Balloon World,  Dobey Dierenwinkel Elandsgracht en De Grote Cavia.

De Gileon Cavia is in 2013 gewonnen door cavia-opvang Hillegom te Hillegom! Van harte gefeliciteerd!
Meer over De Gileon Cavia lees je op de pagina's
Gileons verhaal en De Gileon Cavia. kun je zijn verhaal lezen.

 

De Gileon Cavia in 2013topDe Gileon Cavia 2013 bestaat uit:
- De Gileon Cavia; een beeld, gemodelleerd naar de echte Gileon.
- Een verwenpakket voor de eigenaar/bestuurder van de opvang van De Grote Cavia.
- Een winkelpakket van Drogisterij Hermanusje van Alles.
- Een verwenpakket van de Vitamin Advice Shop.
- Een dierenpakket van Faunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie.
- Nummers van Puppievriendje, het blad van Stichting Pup in Nood.
- Een feestelijke ballonnenset van Party Balloon World.
- Een snackpakket van Dobey Dierenwinkel Elandsgracht.
- 100 euro van De Grote Cavia.

- De CD 'Guineapig baby' van Stephanie en een caviasleutelhanger.


topDe Gileon Cavia

Met Gileon begon alles!

 Naar Gileons beeltenis is met de hand een beeld van klei gemaakt. Daarna is er een mal van gemaakt en hiervan is met verhard gietgips het beeld gegoten. Daarna is het beeld goud gespoten en afgewerkt met vernis. Onderop staat 'De Gileon Cavia 2013'.


topDrogisterij Hermanusje van Alles

Drogisterij Hermanusje van Alles heeft De Gileon Cavia gesponsored met een winkelpakket dat speciaal voor de eigenaar/bestuurder van de cavia-opvang is!
Op de foto zie je het interieur van de drogisterij. Het is een zeer bijzondere drogisterij want niet alleen hebben ze er alles wat je maar bedenken kan, ook alles uit Grootmoeders Tijd, maar ze hebben ook een museumpje. En de service is ongeevenaard!
Drogisterij Hermanusje van Alles doet dit jaar niet meer. Daarom is er een nieuwe sponsor gezocht. Die is uiteindelijk gevonden, maar de sponsor wil anoniem blijven. Het pakket bestaat uit een mini-koffiezetmachine, koffiebekers, een sfeerlicht, een peper-en-zout-stel en een olie-en-azijn-stel, vier boeken, en een eierenstandaard. Het idee van dit alles; een heerlijk ontbijtje of lekkere lunch terwijl je een goed boek leest!


topVitamin Advice ShopDe
Vitamin Advice Shop weet alles over gezondheid. Ze kunnen je alles vertellen over vitaminen en mineralen en omdat ze goede voorlichting en een juist advies zo belangrijk vinden, hebben ze alleen maargekwalificeerd personeel in dienst dat weet waar ze het over hebben! Je kan ook altijd bellen voor een advies en ze hebben een webwinkel. Ze hebben ook veel kennis in huis als het gaat om gezondheid bij dieren. Zij hebben dan ook een vitaminen en mineralen-pakket voor de cavia samengesteld!

De Vitamine Advice Shop heeft een heerlijke gezichtsolie beschikbaar gesteld. 


topFaunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie

Faunaland/Dierenspeciaalzaak De Kanarie is een dierenspeciaalzaak die weet waar ze het over hebben. Bij hen kan je rustig voor advies langsgaan of bellen, want hun medewerkers zijn allemaal gediplomeerd! Zij hebben een fijn pakket voor de cavia's samengesteld!Faunaland Dierenspeciaalzaak De Kanarie schonk vijf kilo caviavoer!


topDobey Dierenwinkel Elandsgracht

Dobey Dierenwinkel Elandsgracht is een prima dierenwinkel, ongeacht voor welk dier je er komt. De sortering is groot, de medewerkers zijn erg vriendelijk en deskundig. Er staat een grote kooi met parkieten en valkparieten dus als je even moet wachten, is het erg leuk om daarnaar te kijken.

Dobey Dierenwinkel Elandsgracht geeft een heerlijk snackpakket voor de cavia's!

topParty Balloon World

Party Balloon World heeft ballonnen in alle soort en maten om de feestvreugde te verhogen. Om De Gileon Prijs nog feestelijker te maken, geven ze dan ook een aantal ballonnen weg.

Party Balloon World geeft heliumballonnen om de feestvreugde te verhogen!


topStichting Pup in Nood

Stichting Pup in Nood vangt al sinds 1994 pups en honden op. Dat is hard nodig ook, want nog steeds worden er zomaar dieren op straat gedumpt; pups met de navelstreng er nog aan, oude hondjes die niet meer kunnen eten omdat hun gebit weggerot is omdat het 'baasje' niet naar de dierenarts ging en vele andere schrijnende gevallen. Pup in Nood helpt ze allemaal en zoekt dan een goed thuis voor ze.
Pup in Nood heeft een jaarabbonnement op Puppievriendje ter beschikking gesteld!Puppievriendje is het kwartaalblad van de Stichting Pup in Nood. Want helaas zijn het niet alleen cavia's die afgedankt worden en in een opvang belanden, maar ook pups en honden.


topStichting Cavia

Stichting Cavia heeft ooit hun CD en wat sleutelhangers gedoneerd om uit te delen aan caviabaasjes via het tijdschrift van De Grote Cavia. Ik heb dat dus in het blad gezet, maar niemand reageerde. Omdat ik me niet in kan denken dat caviabaasjes een CD over een cavia en een caviasleutelhanger niet leuk vinden, is het nu onderdeel van de Gileon Prijs geworden!

De CD 'Guineapig baby' van Stephanie en een originele sleutelhanger van Stichting Cavia!


topDe Grote Cavia

De Grote Cavia doneert onderstaand verwenpakket en 100 euro.

Het pakket van De Grote Cavia bestaat uit verwendingen voor de eigenaar/medewerkers van de cavia-opvang!


topUitreiking van De Gileon Cavia 2013

En hier de uitreiking van De Gileon Cavia! Josť van Cavia-opvang Hillegom houdt De Gileon Cavia omhoog. Achter haar staat Yvonne, een vrijwilligster van de opvang. De opvang heeft gelukkig veel vrijwilligers en stagiaires en dat is wel nodig ook, want de opvang is erg groot! Het is de grootste die ik ooit zag, en de opvang heeft ook de grootste hokken die ik ooit zag. Veel van de hokken hebben ook een balkon; een omheind gedeelte dat ook toegankelijk is voor dieren die op de eerste, tweede of derde etage zitten. Ieder jaar herplaatst cavia-opvang Hillegom tussen de 800 en 1000 cavia's en konijnen. Uit een onderzoek bleek dat er jaarlijks in Nederland 12.000 konijnen herplaatst werden. Datzelfde aantal zal gelden voor cavia's. Zonder de cavia-opvangen in Nederland zouden al die cavia's dus ten dode opgeschreven zijn. Daarom is het ook van belang dat iedereen weet dat de cavia-opvangen zulk goed werk doen! En daarom ook is De Gileon Cavia belangrijk; zodat ook de opvangen eens in het zonnetje gezet worden!

 

top      home