De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

De pagina Caviahemel is ermee gestopt. Het Condoleanceregister Caviahemel is nog altijd actief. Je kunt hier vertellen over je overleden cavia en je krijgt altijd antwoord op je bericht.

Op alle foto's rust copyright, ongeacht of er wel of niet een copyrightvermelding op staat. De foto's mag je dan ook niet zonder toestemming van de makers gebruiken.

Caviahemel 1
Caviahemel 2
Caviahemel 3
Caviahemel 4
Caviahemel 5
Caviahemel 6
Caviahemel 7
Caviahemel 8

Caviahemel 9
Caviahemel 10
Caviahemel 11
Caviahemel 12
Caviahemel 13
Caviahemel 14
Caviahemel 15


Rosalie over haar cavia:

Liefste Pluis,Je was 5 jaar toen je bij mij kwam, een klein caviaatje met mooie driekleur. Heel erg vaak speelde ik met je, we knuffelden en kroelden, en speelden circusje. Dan ging jij op trapjes lopen en een parcoursje lopen.
Iedere ochtend als ik de kamer binnenkwam riep je mij, dan ging je op je achterpootjes staan met je voorpoten aan het rekje, omdat je graag een ochtendsnoepje wilde, en vers hooi.
's Nachts ging je lekker in Het Huis Van Pluis slapen, en 's ochtends kwam je naar buiten.
Soms ging je 's avonds rondjes rennen in je kooi, dan was je een beetje wild.
Als ik mijn hand in de kooi deed, dan liep je er netjes op, zodat ik je uit de kooi kon halen. Dan lekker op schoot, en lieve geluidjes maken, en soms een plasje of poepje op mijn trui doen.
Je was ook hele goede vrienden met Pancho, mijn hondje, die mocht je rustig een lik over je snoetje geven.

Een paar dagen geleden werd je ineens ziek. Na drie bezoeken aan de dierenarts moesten we je gisteren laten inslapen, want je had zo'n pijn. Gisteren, toen je was overleden, hebben we nog de hele dag gekroeld en
afscheid van je genomen.
Pluis, ik zal je ontzettend missen, je was de allerliefste en allerbeste Cavia van de hele wereld. Ik ben blij dat je bij ons in de tuin ligt begraven onder de Magnoliaboom. Iedere lente als de bloemen gaan bloeien zie ik dat als een groet van jou.
En later, als ook ik in de hemel ben, zullen we elkaar weer zien.

Liefs en kusjes van jouw Rosalie


Corien, Christian en Luciën over hun cavia's:

Nel overleed op 2 mei 2007 en Zus op 6 juni 2007. Zus en Nel waren zusjes, geboren op 14 september 1999. Zij waren ook bekend onder de namen: prinsesjes, de meisjes, de tuttebelletjes, the babes, de pluizebolletjes.
Nel was groot en sloom, Zus was klein en pittig, een driftkikkertje. Als ze gerommel hoorden in de keuken of plastic hoorden kraken dan gingen ze piepen en Zus ging heel ongeduldig aan de deur van de kooi zitten bijten.

Ze waren lollig en lief. We missen ze vreselijk.

Corien, Christian en Lucien

 

Henk over zijn cavia:Mijn lieve cavia, CAVY

Gestorven zonder dat ik hem zag, zonder ik hem voor de laatste keer heb gestreeld, hij was gestorven bij de dierenarts en is daar ook begraven:'-( op 13/06/07 om 16.00.
Cavy, ik wens je het beste bij je broertje Patatje die bij de 2de week van aankoop al stierf. Ik heb je niet eens voor de laatste keer kunnen bekijken, voor de laatste keer kunnen zien. CAVY, IK ZIE JE HEEL GRAAG EN JE ZAL VOOR ALTIJD IN M'N HART ZITTEN EN IK ZAL IEDERE DAG AAN JE DENKEN.
Ik hoop dat die beestjes die in je darmen zaten die je ook doodmaakten worden doodgetrapt.

Cavy... je hebt het daar hoop ik :'-).


Desiree over haar cavia:Dit zijn mijn cavia's : Knoevul en Noeful... deze tweeling ken ik al vanaf dat ze geboren zijn en vanaf de dag dat ze oud genoeg waren om bij hun moeder weg te mogen heb ik ze al...
Ze zijn 3,5 jaar oud en gezond, teminste dat dacht ik want vanmorgen kwam ik onder en lag mijn lieve Noeful dood in hun kooi..
Niemand weet waaraan hij is overleden want gisteren heeft hij nog goed gegeten en gedronken dus er was niks fouts aan te merken.
Vanaf vandaag is onze Knoevul dus voor de eerste x in zijn leven alleen en dat gaat niet goed..
Mijn lieve Noeful, ik zal je nooit vergeten!!!
Vandaag wordt je gecremeerd en hang jij voor altijd in een ketting om mijn nek want jou zal ik nooit vergeten.
Zo lief als dat jij altijd was in je grote kooi; ik hoefde je maar te roepen of je kwam piepend aanlopen.
Mee naar het paard of winkelen jij vond het allemaal geweldig. Met Dierendag de hele dag op het hoofd van een hondje door de winkel lopen alles konden wij met jou.
Vanaf vandaag moet ik je missen en dat doet pijn want iedereen jong en oud was helemaal fan van jou. Nog nooit gebeten, altijd likken en knuffelen. Dat was jouw ding...
Noeful, ik hou van jou,  
  
Dikke Kus Desiree  

 

Joy over haar cavia:Dit is mijn cavia Ricky, het was en is nog steeds mijn schatje. Ricky is 08-05-07 overleden. Ik mis hem echt ontzettend erg!
Op een keer haalde ik Ricky uit de kooi, en voelde dat hij nogal was afgevallen. Ik vond het vrij raar, en hield mezelf voor dat ik de volgende dagen eens moest kijken hoe het ging met eten en of mijn andere caafje hem niet verstootte. Het eten ging goed, mijn andere cavia verstootte hem niet. Ik zag wel dat de waterfles niet meer zo snel leeg ging en dat ik hem ook nooit meer zag drinken terwijl ik dat normaal toch wel zag.
Wij gingen een week kamperen en in die tijd zorgde mijn opa voor de cavia's. Ik kwam terug en zag tot mijn opluchting dat Ricky weer wat was aangekomen.
Maar de dagen erna ging het weer bergafwaarts. De dag dat ik met hem naar de dierenarts wou gaan lag hij 's morgens zieligjes in zijn kooi, hij at wel, maar ik had het idee dat hij weer niet dronk.
Ik wou 's middags met hem gaan, en tot mijn verdriet zag ik toen ik thuis kwam dat de kooi leeg was. Mijn moeder had hem zeer zieligjes gevonden in zijn kooi, samen met Punckie, die over hem waakte. Er lag een briefje op de tafel waar op stond dat ik haar snel moest bellen zodra ik thuis was. Ze vertelde me dat ze Ricky had meegenomen naar de dierenarts en dat de dierenarts haar had verteld dat hij uitgedroogd was en gewoon helemaal op was.
Toen ze me vertelde dat ze hem een spuitje hadden moeten geven, begon ik te huilen, maar ik was blij dat hij uit zijn lijden was verlost.

Ik mis Ricky echt verschrikkelijk veel! Ik hoop dat hij nu heerlijk kan gaan rusten, dat heeft hij verdiend!

Joy  


Mercedes over haar cavia:Mijn cavia Tweety is zondag 10 juni 2007 overleden.
Ze is ongeveer 6 of 7 jaar geworden, het begon met een oogontsteking aan haar rechteroogje... uiteindelijk werd ze blind en een dag later had ze ook aan haar andere oogje een oogontsteking.
Ze kon daarna ook niet meer lopen, toen ging ik naar de dierenarts, ik kreeg een zalfje voor haar oogjes en speciaal voer.
Een dag later, ongeveer eind van de middag, ging ik naar haar toe om haar te voeren en zag haar in het hok heel vreemd bewegen,ik tilde haar op en ze kreunde een beetje ik aaide haar zachtjes en toen overleed ze in mijn handen.  

 

Peter over zijn cavia:Nibbertje is 3 geworden vanwegen dat hij de laatste tijd niet meer kon poepen en at ook niks meer zijn lekkerste eten was appel en we hadden er net een nieuwe kooi voor gekocht maar toen hij overleden was moesten we hem gelijk weer verkopen hij had ook ene zoutliksteen en met m'n spreekbeurt kon ik hem niet meer meenemen; ik was er niet bij toen hij dood ging want het gebeurde 's nachts dat mijn moeder zei deze verdien wel een plaatsje toch? 


Peter Jan over zijn cavia:Toen Bubu 1 jaar was kregen we haar. Eerst was ze van een oom en tante en hun kinderen maar door de verhuizing hadden ze geen plek meer voor haar dus besloten wij haar te nemen. Ze heette eerst Cavelina. Wij vonden dit geen toepasselijke naam en gaven haar de naam Bubu omdat ze zo'n leuk vlekje heeft dat ons deed denken aan een koe.

Haar rode ogen schitterden altijd zo mooi in de zon als het licht was. Daarvan heb ik veel foto's op mijn kamer hangen, die foto's gaan nooit meer van de muur af!
 
Bubu was 8 jaar geworden. Dus dat is een mooie leeftijd voor een cavia. Ze werd wat sloom en toen lag ze daar in kooi, helemaal uitgestrekt op haar zijkant. Krakende geluiden kwamen uit haar mond. Gelukkig heeft ze niet lang geleden en nu heeft ze haar rust gevonden.
 

 

Sarah over haar cavia:Dit is Ramon, hij is zeven jaar oud geworden. Ik heb hem gekocht in de dierenwinkel toen ik 12 jaar oud was, het was liefde op het eerste gezicht!
Hij heeft mooie zomers meegemaakt terwijl hij met al zijn vriendjes (vrouwtjes en kinderen) in de buitenren kon spelen. Het laatste jaar van zijn leven heeft hij in mijn studentenappartement gewoond. Het is wel zielig voor hem dat hij al de andere cavia’s heeft overleefd, behalve één zoon, die heb ik nu nog en dat is mijn mooiste aandenken aan hem. We hielden veel van elkaar.


Wendy over haar cavia:

Hallo,Mijn Cavia Tommy is vorige week overleden.
Ik ben erg verdrietig en ik hoop dat hij in de caviahemel is.
Ik heb hier een heel mooi plaatje van hem. Van Tommy die is overleden :(

 

Anne over haar cavia's:Dit zijn Laila en Skippy (twee vrouwtjes). Het was een tweeling, ze leken precies op elkaar! Ze waren de allerliefste, schattigste en mooiste cavia's van de hele wereld. We hadden ze van marktplaats gekocht, dat was in maart 2007. Ze waren 22 feburari 2007 geboren... Laila en Skippy zijn helemaal niet oud geworden want ze waren maar 9 maanden. Ze waren op 1 december 2007 overleden. Het was heel erg want we weten niet hoe ze zijn overleden. Ze hadden genoeg eten en drinken dus daar lag het niet aan. Het is super jammer dat ze er niet meer zijn. We missen ze heel erg.

 


Tim over zijn cavia:

Van je baasje Tim.Lieve lieve lieve Vlekje was van 10 februari 2000 tot 15 december 2005 (vijf jaar) mijn beste vriendje. Hij was zo een lief troeteldier ik zal hem nooit vergeten. Hij was mijn beste vriendje die ik nooit zal vergeten. Als hij honger had piepte hij erg schattig. Eerst was hij schuw en daarna was het een troetelkont geworden. Toen ik op mijn kamer zat te computeren zag mijn moeder dat hij er niet erg lekker uit zag. Dus toen zette we hem alleen. (eerst stond hij bij het konijn Snuffie) hij at en dronk bijna niks, dus toen gingen we maar naar de dierenarts, de uitslag was dat hij 2 tumors had, 1 bij zijn zij en 1 in zijn mondje. Ik was heel verdrietig toen ik hoorde dat mijn moeder hem had laten inslapen maar dan leed hij tenminste geen pijn meer. Ik was er kapot van. Ik mis hem nu nog steeds (snik...).
Groetjes: Je baasjes Tim, Laura, Jeffrey, mama en Papa en je vriendjes Snuffie, Tuppy, Plukje, Duo en Punky. We zullen je allemaal superveel missen!  

 

Meike over haar cavia:
Dit is Jay, mijn lieve Cavia.
Ze stierf heel onverwachts, maar gelukkig hoefde ze daardoor niet veel te lijden. Ze is gestorven op 21-12-'06 en is ong. 5 jaar geworden.
  
Jaytje, ik zou je nooit vergeten! Je was echt een schatje. M'n kleine snoepkontje. Ze wilde altijd meer eten & dan piepte ze heel lief of ik ze niet wat bij kon voeren.
  
Ik heb haar een mooi plekje gegeven in de tuin. Een mooi grafje met stenen & met kleine steentjes heb ik haar naam gevormd.
  
R.I.P schat! Ik mis je heel erg!
  
Kusjes, Meike  


Friso over zijn cavia:

Lieve Elmo is vandaag naar de grote cavia-hemel gegaan - volgens mij een heel groot weiland met bloemen, verse groenten en altijd lekker weer, met droogvoer naar keus -

Ze was nog maar 2,5 jaar, maar kreeg een infectie. Haar Kooi-genootje Jet mist haar, net zoals wij. Dag lieve Elmo, je bent een schat en veel plezier in de hemel.

 

Iris over haar cavia:

Op een dag zei mijn vader dat mijn cavia Joris naar de dierenarts moest. Hij maakte een afspraak en hij ging de volgende dag erheen met mijn moeder.
Ik kwam van school en ik zag Joris in zijn kooi zitten. Ik huilde van blijschap dat hij er nog was. Todat er een telefoontje was. Het was mijn vader. Hij zat in de auto en kwam naar huis met mijn moeder. Hij zei erbij dat hij Joris mee had genomen voor mij. Het kwartje viel in mijn hoofd. Ik schrok... hij zal toch niet bedoelen dat... Hij bedoelde dat ik nog even afscheid kon nemen.
Toen ik ophing huilde ik van verdriet. Mijn hart voelde gebroken.
Joris zat op tafel, toen ik zat liep hij naar me toe. Ik knuffelde hem en huilde.
Ik had zo'n gevoel dat hij wist hoe ik me voelde.

Die avond ging ik huilend naar de dierenarts met mijn moeder. En daar zat ik huilend met mijn Joris in een bak.
Toen was hij aan de beurt. Ik had besloten om hem in te laten slapen.
Ik vond het het beste zo. Hij is gestorven op 21-09-2007 .

Ik mis je zo erg maar het is goed zo. Ik zou altijd van je houden Joris! Voor altijd en eeuwig.
Xxx Iris

 


Gudrun over haar cavia:

Hoi, mijn lieve Starmix is vandaag overleden ik heb 2 mooie maanden met hem gehad, hij was nog geen jaar oud, ik mis hem nu al zo erg, ik kon niks fouts aan hem ontdekken, hij at dronk gewoon, hij sprong nog gewoon vrolijk rond maar toen... lag die daar.
Een gedichtje:

kijk naar de hemel en geloof
eens zien we elkaar weer
tijd om jou te verlaten te vroeg
geen verdriet geen pijn
kijk naar de reegnboog en weet
ik zal er altijd zijn
het zal niet eeuwig duren
er komt later een moment
dat jij me weer kan vasthouden
dat je weer bij me bent
droog je tranen nou
weet dat ik van je hou
kijk 's avonds naar de sterren
denk dan aan mij
praat dan met mij , verdring de pijn
ik zal er altijd voor je zijn!
  
Lieve Starmix: uit het oog maar NOOIT uit mijn hart!
  
Gudrun  

 

 

Mirjam over haar cavia:Dit is Ibbel.

Ibbel is op vrijdag 5 oktober 2007 overleden.

Een paar weken geleden merkte ik dat Ibbel niet goed meer at en bij de dierenarts bleek dat zijn kiezen over zijn tong waren heen gegroeid, waardoor het eten moeilijk was.  In eerste instantie zijn de kiezen gewoon geknipt en leek het beter te gaan. Dit was echter van korte duur.

Twee weken later moest het weer gebeuren en afgelopen week is dit, onder narcose, nogmaals heel uitgebreid gebeurd. Helaas heeft het allemaal niet mogen baten en heb ik hem, na een laatste dikke knuffel, toch bij de dierenarts achter moeten laten.

Ik hoop dat hij het goed heeft in de caviahemel!

Mirjam  


Cynthia en Rico over hun cavia:

Gizmo (Koosnaampje: Kosmos)Op 7 Mei 2007 moesten we helaas afscheid nemen
Van ons lieve beestje Gizmo, je werd 3,5 jaar.
Gelukkig hebben we nog afscheid kunnen nemen van
Jou, lief beestje. Ik (Rico) vind het ook heel knap
Van je dat je hebt gewacht tot het vrouwtje (Cynthia)
Ook thuis was en dat je eerst haar gedag hebt gezegd.
En toen rustig in onze armen bent gaan slapen.
We zijn heel trots op je dat je zolang hebt doorgezet
Ondanks dat je plotseling zo ziek was geworden.
We zijn wel ontzettend blij dat je nog lekker je buikje
Rond hebt gegeten bij ons op schoot voor dat je ging
Slapen ook al was het dwangvoer we konden aan je zien
Dat je het ontzettend lekker vond, je at het spuitje er
Bijna bij op :)

Rico: Ik mis mijn praatkameraadje echt heel erg
In zware tijden, ik kon altijd zo lekker tegen je
Aanliggen op de kussens en dan gingen we zo tv kijken.
Ik mis je nieuwsgierige snuitje die zich overal tussen
Wist te proppen. En ik mis 's avonds het gerammel van je
Bal die in je kooi lag. Ik krijg nog steeds een vertrouwd
Gevoel bij het horen van die bal.

Het vrouwtje (Cynthia) mist je ook ontzettend erg.
Zeker bij het gezellig 's avonds tv kijken met zijn drietjes
Ze mist ook je gefluit als 's morgens haar wekker gaat en jij
Weer een lekker vol bakje eten wou om tegelijk te ontbijten.

Je zat altijd zo lekker warm op onze schouder(s) en knorde
Altijd zo lief als je weer iets hoorde kraken
We hopen dat je nu op een fijn plekje bent zonder zorgen
En dat je daar ontzettend gelukkig zal zijn.
We missen je nog steeds en zullen je nooit meer vergeten
Je bent voor altijd in ons hart gesloten.

Dag Lieve Gizmo, je bent nu vrij in de Kosmos.
Heel Veel Liefs en Kusjes, en knuffels Cynthia en Rico  

 

Saskia over haar cavia:RIP Floortje
  
Floortje,
  
Jij was een cavia van rust
Jij was een cavia van eerlijkheid
Jij was een cavia van vriendelijkheid
Jij was een cavia van blijheid,
En soms van verdriet.
Dus onthoud:
  
Vergeet ons niet.
  
Rust zacht Floortje

 


Marte over haar cavia:

 


Rollie Wynants
° mei 2000
+ 27 jan. 2007

Groetjes Marte
 


 

top      home